Medicina interna

O consultație la veterinar reprezinta un bun mod de preventie pentru boli sau probleme medicale mai putin vizibile sau care nu se manifesta imediat. Elementele de medicina interna veterinara reprezinta reflecta starea de sanatate a  prietenilor nostri necuvantatori.
Consultațiile  cuprind o examinare clinica detaliata a starii generale, respiratie, ritm cardiac,  temperatura, evaluarea ochiilor, a urechilor, a danturii si membrelor.

Bolile cardiovasculare se manifestă in functie de stadiul evolutiv, si pot afecta circulația și activitățile altor organe.
Simptomele sunt constatate de medic in urma descrierilor prezentate de proprietar De retinut faptul ca o boalile de inimă poate evolua fara niciun simptom de aceea o consultatie veterinara preventiva este binevenita.

Aparatul respirator. Tusea, durerea toracica dar si alte elemente trebuie examinate clinic si la nevoie prin metode de radiologie. Nu întotdeauna aceste simptome au o origine respiratorie; ele pot fi și rezultatul unor boli cardio-vasculare, nervoase sau hematologice.

Pe de altă parte, simptome comune asociate unei boli de inima pot să fie de origine extracardiacă. Ca și simptome întâlnim dispneea, durerea cardiacă, sincopele, cianoza și oboseala.

Aparatul digestiv. Simptome: diaree sau constipația, voma, durerea.

Problemele tractului urinar: urinare excesiva sau lipsa acesteia, cosumarea unor cantitati mari de apa, urinarea cu sange, urinarea involuntara. Toate reprezinta o perturbare a funcției de urinare, de aceea este importantă o consultație la medicul veterinar, testele de laborator fiind in aceste cazuri de un real ajutor.

Ortopedie: schiopatarea, artroze, anchiloze, osteoporoza, artrite probleme ce afectează aparatul locomotor. Tratamentele urmaresc ținerea sub control a problemelor ce decurg din acestea, administrarea suplimentelor minerale și articulare.